2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ EUSA

NEA
byΣΕΕΠΥ
2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ EUSA ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΣΤO GOTHENBORG

Προς τα μέλη και φίλους του ΣΕΕΠΥ, Σας ενημερώνουμε ότι συμμετείχαμε δια του προέδρου μας ΑΛΕΞΗ ΚΡΑΛΛΗ, στη 2η για το 2019 πανευρωπαϊκή συνάντηση της EUSA που πραγματοποιήθηκε στο Γκετεμποργκ, λόγω της Σουηδικής προεδρίας.

Προς τα μέλη και φίλους του ΣΕΕΠΥ, Σας ενημερώνουμε ότι συμμετείχαμε δια του προέδρου μας ΑΛΕΞΗ ΚΡΑΛΛΗ, στη 2η για το 2019 πανευρωπαϊκή συνάντηση της EUSA που πραγματοποιήθηκε στο Γκετεμποργκ, λόγω της Σουηδικής προεδρίας.Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι :

 

1. Αntonio Fedon Ιταλία
2. Alexis Krallis Ελλάδα
3. Chris Hayes Αγγλία
4. Sanden Patrick Ισπανία
5. Agusti Ferrer Ισπανία
6. Joelle Pulinx Challet Γαλλία
7. Marc Maupas Γαλλία
8. Christian Stelzmuller Αυστρία
9. Fιlipe Fernandes Σουηδία
10. Joeri Dils Βέλγιo
11. Mille Ohnmark Σουδία
12. Par Svenson Σουηδία
13. Stefan Pahlen Σουηδία
14. Fransisco Godinho Πορτογαλία
15. Bert Granderath Γερμανία
16. Dieter Rangol Γερμανία
17. Ute Wanschura Γερμανία
18. Dominik Graf Ελβετία

 


Απόντες:
1. Τουρκία
2. Ρουμανία

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ:

1. Υπήρξε συμφωνία στα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης σto Γκετεμποργκ. ((07 – 08 Μαρτίου) Τα διαβάσαμε και δεν υπάρχει καμία διαφωνία.
2. Γενικό σχόλιο από όλες τις χώρες για την κατάσταση της αγοράς τους. Βασική διαφορά ότι σιγά σιγά η πισίνα έγινε ακριβότερη και καλύτερα εξοπλισμένη. Σε χώρες όπως η Αγγλία παρατηρήθηκε το φαινόμενο να έχουν μειωθεί σημαντικά οι χαμηλού και μεσαίου κόστους πισίνες σε αντίθεση με τις ακριβές που είχαν
σημαντική άνοδο. Σε συγκεκριμένες χώρες η προκατασκευασμένες πισίνες (φθηνότερες) σχεδόν εξαφανίστηκαν αλλά σιγά σιγά επανέρχονται.

3. Οικονομικός Απολογισμός 2019

1. Αntonio Fedon Ιταλία
2. Alexis Krallis Ελλάδα
3. Chris Hayes Αγγλία
4. Sanden Patrick Ισπανία
5. Agusti Ferrer Ισπανία
6. Joelle Pulinx Challet Γαλλία
7. Marc Maupas Γαλλία
8. Christian Stelzmuller Αυστρία
9. Fιlipe Fernandes Σουηδία
10. Mille Ohnmark Σουδία
11. Par Svenson Σουηδία
12. Stefan Pahlen Σουηδία
13. Fransisco Godinho Πορτογαλία
14. Bert Granderath Γερμανία
15. Dieter Rangol Γερμανία
16. Ute Wanschura Γερμανία
17. Dominik Graf Ελβετία
18. Joeri Dils Βέλγιo
 
Η Ρουμανία διαγράφτηκε και οφείλει ακόμα 2 Χ 900 (2017/18) τα οποία θα διαγράψουμε.
H Τουρκία δεν έχει πληρώσει για το 2019
Οι συνδρομές του 2020 θα ανέβουν από το 50% σε σχέση με την αρχική συνδρομή μας στο 75% για το 2020 για να καλύψουν το κενό που σιγά σιγά δημιουργείται από την απουσία της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας. Αυτό σημαίνει ότι από 900 ευρω θα πληρώσουμε 1350 ευρω την επόμενη χρονιά.
Oι Γερμανοί προτείνουν να έχουμε μη ενεργά μέλη που δεν θα πληρώνουν αλλά δεν θα έρχονται και σε συναντήσεις και δεν θα έχουν άποψη.
Ελήφθη η απόφαση όποιος δεν πληρώνει μια χρονιά θα διαγράφεται αυτόματα.
Ο σκοπός μας είναι να βρούμε ένα νέο όραμα για τον Ευρωπαϊκό σύλλογο, μετά την ολοκλήρωση των standards Europump.Δεν υπάρχει εξέλιξη, περιμένουμε νεότερα τον Οκτώβριο που θα ξαναγίνει συνάντηση κατασκευαστών με την επιτροπή εξοικονόμησης ενέργειας.
Eurochlor/Βιοκτόνα Δεν υπάρχει εξέλιξη – περιμένουμε τι θα γίνει με τον νόμο περί απολυμαντικών.
Στην Γερμανία δημιουργούνται ενώσεις εταιρειών για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Lobbying – Alienor
Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και παίρνουμε τα report προς το παρόν, τα οποία καλό είναι να τα διαβάζουμε και να τα κυκλοφορούμε στα μέλη μας. Εμείς θα τα αναρτούμε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας.

Web Site
Καλό θα ήταν να ελέγξουμε ξανά τα στοιχεία της χώρας μας και ότι είναι επικαιροποιημένα.

Πλαστικά/ ανακύκλωση Liner.
Προς το παρόν δεν αφορά τον κλάδο αλλά υπάρχει ανησυχία ότι θα πρέπει να προβλέψουμε τι θα γίνει με την ανακύκλωση του liner. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε τώρα – είναι βασικά θέμα των μεγάλων παραγωγών. Θα παρακολουθήσουμε την κατάσταση και θα δούμε στο μέλλον εάν μπορούμε να παρέμβουμε.

WAPSA
3 μικρότερα group
Ασφάλεια
Εκπαίδευση
Στατιστική
Αποφασίσαμε να συνεννοηθούμε για τον ρόλο μας στον παγκόσμιο οργανισμό στην επόμενη συνάντηση.

Awards
Στα φετινά βραβεία πήραν μέρος 10 χώρες με συνολικά 180 υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες. Οι κερδισμένοι θα παραλάβουν τα βραβεία τους στην Aquanale τον Νοέμβριο στην Κολωνία. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να έχουμε υποψηφιότητες σε λάθος κατηγορίες οι οποίες απλά απορρίφθηκαν τώρα και θα μπορούν να συμμετέχουν την επόμενη χρονιά στις αρμόζουσες κατηγορίες. Κατέθεσα την ελληνική πρόταση, η οποία είναι να υπάρχει και κατηγορία στην οποία θα φαίνονται κατασκευαστικές λεπτομέρειες των έργων αλλά κυρίως το αντλιοστάσιο, η οποία όμως απορρίφθηκε γιατί υπάρχει τεχνικό κενό στην αξιολόγηση από άλλες χώρες και δεν θα είναι εύκολα κατανοητές από το ευρύ κοινό.

Τεχνικές επιτροπές
Έγινε συζήτηση για αρκετές μικροαλλαγές σε κανονισμούς (standards) και δημοσιεύτηκαν τα stds για τα υδρομασάζ ΕΝ 17125
ΠΟΛΥ σημαντικό : Αποφασίσαμε να πιέσουμε να δημιουργηθεί επιτροπή για να βγάλουμε stds επεξεργασίας και ποιότητας νερού σε δημόσιες πισίνες. Παρά τις αντιρρήσεις των μεγάλων ότι πολύ δύσκολα θα καταλήξουμε σε ένα κοινό αποτέλεσμα δέχτηκαν μετά από πιέσεις όλων των υπολοίπων τουλάχιστον να γίνει η προσπάθεια να καταλήξουμε κάπου.
Επόμενη Προεδρία Ευχαριστήσαμε την Σουηδία για την πολύ καλή οργάνωση της προεδρίας τα τελευταία 2 χρόνια και ομόφωνα εκλέξαμε την Γερμανία σαν επόμενη χώρα που θα έχει την προεδρία, με αντιπροεδρία της Σουηδίας και γενικό γραμματέα την Ute Wanschura από την Γερμανία Επόμενη Συνάντηση: 10 - 11 Μαρτίου στις Βρυξέλλες

 

wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys