Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

2η συνάντηση της EUSA ΓΙΑ ΤΟ 2015 στo Παρίσι

2η συνάντηση της EUSA ΓΙΑ ΤΟ 2015

Παρίσι, 9-10/09/2015

Φίλοι και συνεργάτες καλημέρα,
Την προηγούμενη εβδομάδα παραβρέθηκα στο Παρίσι, στην 2η για το 2015 πανευρωπαϊκή συνάντηση της EUSA. O καιρός ήταν καλοκαιρινός ακόμα αλλά αρκετά δροσερός μια που το Παρίσι είναι αρκετά βόρεια.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο Ξενοδοχείο Χίλτον Molitor
το οποίο βρίσκεται στα προάστεια της πόλης και παρευρέθηκαν οι :

1.    Mille Ornmark                Σουηδία
2.    Ute Wanschura            Γερμανία
3.    Dieter Rangol                Γερμανία
4.    Dominiκ Graf                 Eλβετία                                   
5.    Aλέξης Κράλλης            Ελλάδα
6.    Chris Hayes                Αγγλία
7.    Philipe    Bach                Γαλλία
8.    Sanden Patrik                Ισπανία
9.    Joelle Pulinx Challet            Γαλλία
10.   Ivano Pelosi                Iταλία
11.   Chris Stelzmueller            Aυστρία
12.   Francisco Godinho            Πορτογαλία
13.   Piero Mantovani           Ίταλία
14.   Jose Santos                Πορτογαλία
15.   Marc Maupas                Γαλλία

Απόντες ήταν οι Ρουμάνοι, το Βέλγιο και ο Pedro Arrebola από την Ισπανία.


Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση της Γαλλικής προεδρίας  σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε, τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης στο Παρίσι και ένα μικρό απολογισμό για το τι έκαναν από την τελευταία συνάντηση που συνοψίζεται στα παρακάτω :
-    Ενημέρωση του τύπου (συνέντευξη τύπου) για την EUSA
-    Ενημέρωση της ιστοσελίδας του συλλόγου
-    Βοήθεια στην Eurochlor
-    Συνάντηση με Europump και συντονισμός δράσης
-    Οργάνωση των Βραβείων
-    Είσπραξη εισφορών ετήσιων
-    Ολοκλήρωση  οικονομικών διαδικασιών στις Βρυξέλλες
-    Απάντηση σε μηνύματα ηλεκτρονικά
-    Ολοκλήρωση των εγγραφών για την συνέχεια της επιτροπήςTC 402  

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13


H συζήτηση ξεκίνησε δυστυχώς από το οικονομικό και από το ότι δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε άμεσα λόγω capital control. Τούς εξήγησα πως έχει η κατάσταση και ελπίζω να διορθωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Προχωρήσαμε στα βραβεία και στην επικύρωση όλων των βραβείων.
Μας παρακάλεσαν να ασχοληθούμε, του χρόνου τουλάχιστον να ψηφίζουμε !!!
Τα βραβεία θα δοθούν στην Βαρκελώνη σε ειδικό δείπνο και όλες οι φωτογραφίες θα είναι αναρτημένες στο περίπτερο του Ισπανικού συλλόγου στην έκθεση της Βαρκελώνης τον άλλο μήνα.
Το βραβείο για above ground pools θα αποσυρθεί από του χρόνου γιατί για 2η συνεχόμενη χρονιά είχε ελάχιστες συμμετοχές.
Τα βραβεία του χρόνου θα δοθούν στην Bologna της Ιταλίας και το 2018 στην Αγγλική έκθεση.
Η υπόλοιπη πρώτη μέρα αναλώθηκε στο εάν και εφόσον πρέπει να ανανεωθεί ή ιστοσελίδα του συλλόγου και να αλλάξουμε και το σήμα μας.   
Tελικά μετά από μακρά συζήτηση καταλήξαμε στο να αλλάξουμε την ιστοσελίδα μέσω των Εγγλέζων και θα ζητήσουμε να συμπεριλάβουν νέες προτάσεις για το σήμα μας στην προσφορά τους για την ιστοσελίδα.
Εάν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια πλευρά οι προτάσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι την 1η Οκτωβρίου γιατί μετά θα πρέπει να τυπωθούν βραβεία κλπ

2η ημέρα (10/09/15)

H ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση του S. Thiollier ενδιάμεσου ανθρώπου μεταξύ
της EUSA και της EUROPUMP ο οποίος μας ενημέρωσε για τις συνομιλίες με την Commission. H Commission έχει αναθέσει όλη την μελέτη για εξοικονόμηση ενέργειας σε μια εταιρεία από την Δανία (VIEGAND MAAGOE).
Στην πρώτη συνάντηση (07 Ιουλίου 2015) στο Παρίσι με παρουσία γύρω στους 20 αντιπροσώπους από γνωστές εταιρίες (Hayward, Pentair, Speck etc) προσπάθησαν να καταλάβουν ό ένας τι θέλει ο άλλος με σαφή διάθεση της Εuropump να καθυστερήσει την διαδικασία αλλά όπως μας πληροφόρησε η ίδια μάλλον
-    Δεν θα αποφύγουν τους κανονισμούς οι νέες αντλίες πισίνας
-    Για την ώρα θα πιέσουν έτσι ώστε οι νέοι κανονισμοί να αρχίσουν από άλλες αντλίες και να αγγίξουν τις πισίνες μόνο στο τελικό στάδιο.
Βασικό τους όπλο στις συνομιλίες ότι οι περισσότερες αντλίες πισίνας στο εξωτερικό είναι μικρής ισχύς (κάτω από 0,5Ηρ) άρα δεν σηκώνουν καμμιά εξοικονόμηση ενέργειας για την ώρα.
Επόμενη συνάντηση για αντλίες στις 22/23 Οκτωβρίου στο Παρίσι.
Μας ζητήθηκε σε όλους να καταγράψουμε ποιους οργανισμούς επηρεάζει ή ασχολούνται με το αντικείμενο μας (ναυαγοσώστες, ΕΚΟΦ κτλ) για να σκεφτούμε πως στο μέλλον μπορούμε να συζητήσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους.
Επίσης συνεχίζεται η αναζήτηση όλων των ευρωπαϊκών νομοθεσιών που αφορούν την πισίνα και η προσπάθεια να μη μας διαφεύγει κάτι σε επίπεδο νομοθεσίας ή οδηγίας.
Η γαλλική προεδρία μας προτείνει να βγάλουμε ένα φυλλάδιο οδηγιών ασφαλείας και αφού μας το στείλει να προσθέσουμε σχόλια μας μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
Τέλος πρέπει να στείλουμε την εκτίμηση μας για κατασκευές στην χώρα μας το 2014 όσο και εάν είναι επώδυνο για εμάς….
Σε γενικές γραμμές ξανακουβεντιάστηκε η ανάγκη για διεύρυνση του συλλόγου με νέες χώρες αλλά και η ανάγκη για οικονομική ενίσχυση των συλλόγων με νέα μέλη και εκδηλώσεις. Δυστυχώς πρέπει να βιαστούμε για την πιστοποίηση του επαγγέλματος στην Ελλάδα γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης του συλλόγου σε λίγα χρόνια.
Να θυμίσω ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία τα επόμενα 2 χρόνια και είναι χρυσή ευκαιρία να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου στην χώρα μας
 ( βασικά έλλειψη νομοθεσίας, προδιαγραφών) και να προσπαθήσουμε ακόμα πιο έντονα να φύγουν οι πισίνες από την υπερβολική και άδικη φορολόγηση  όπως και την κατάργηση των τεκμηρίων στους ιδιοκτήτες.
Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, σε δύσκολες εξωτερικές πολιτικές συνθήκες,  αλλά να ευχηθώ σε όλους καλό  φθινόπωρο και να τα πούμε από κοντά στην πρώτη συνεδρίαση για το φθινόπωρο στις αρχές Οκτωβρίου.

Φιλικά
Αλέξης Κράλλης